eendjesvissen

De Sinksenfoor: wees voorbereid

2 reacties
alleen een verhaal, zoet

Deze post scoort ofwel wenkbrauwen ofwel een glimlach met herkenning. Vorige week zat ik naast een groep Antwerpenaren op de trein. En je kon er niet naast horen: het was Sinksefoor. Waddisda? De Sinksenfoor is de grootste kermis in Antwerpen en staat elk jaar van einde mei tot begin juli op de Gedempte Zuiderdokken. Dit jaar ben ik er nog niet geraakt, maar wat niet is kan nog komen. Toch gaat daar altijd een kleine voorbereiding aan vooraf. Laat mij u dus aan de hand van vroegere ervaringen meenemen op opwarmingsronde.

Moest u zich afvragen hoe men zich nu op een foor gedraagt (want onwennigheid is er sowieso), dan kan ik u zeggen dat het vrij snel duidelijk wordt. Het komt meestal neer op een keuze maken tussen uitersten.

Bijvoorbeeld:

Sommige mensen kiezen dit:

Als je niet zo graag verticaal hangt, maar eerder horizontaal door elkaar geschud wil worden, dan is dit een optie:

Andere mensen – zoals ik – kiezen dit

En eens ik op dreef ben, dan kan dit ook nog:

Voor eetpatronen geldt net hetzelfde keuzepatroon. Sommige mensen eten XXL-hamburgers, pita’s die een heel Turks brood omvatten en een half afgeschraapte vleesrol. Andere mensen eten karakollen

Er zijn ook mensen die hun tanden beu zijn en die eten dit:

En nog andere mensen – zoals ik – eten liever dit

of, wanneer je het aankan:

de smoutebollen!

Wie is er klaar voor?

2 thoughts on “De Sinksenfoor: wees voorbereid”

  1. ikke, maar doe mij ook maar een wafel, de eendjes en de botsauto’s. Al dat zwaar geschut én “geschud” is ook niks voor mij. Ooit eens 1 keer iemand “in actie” gezien in foto 1 na het verorberen van foto 8, ik kan u verzekeren: dat volstond!

    • Er heeft vorig jaar iemand op het einde van z’n krachten zijn resterende jetons in mijn handen geduwd. Waarschijnlijk ben ik diezelfde persoon met groen aangeslagen gezicht dus een paar minuten na u tegengekomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s