klaar voor de pot

War-moose in de tuin! Klaar voor de pot

Een reactie plaatsen
groenten, herfst, lente, salade, vegetarisch, zomer

Mijn favoriet in de tuin stak al dagen mijn ogen uit: de war – moose. Of misschien is deze gangster van de Vitamin-C Coast beter bekend als snijbiet. Hoe dan ook…

Het zijn examens en mijn sporadisch productieve brein flipt bij deze klanken naar de Zweedse kok in de Muppet show. Wie kent er nog de chocolate-moose scène?

(Misschien erbij zeggen dat “moose” het Engelse woord voor eland is).

U heeft goed geraden: ik zou moeten studeren. En dat is altijd het moment waarop ik dingen doe die ik meestal niet of toch zeker niet zo extreem doe. Zoals joggen. Heel lang joggen. Of van Stockholm dromen; van Zweedse chefs met warmoesstengels op hun hoofd in plaats van hoorns en van … lekkere dingen met warmoes.

Het warmoesseizoen loopt van mei tot en met oktober. Warmoes is geweldig in lasagne, in quiche, in puree, met mosterdzaad, etc…de stengels stoof je aan; de bladeren kan je voor alles gebruiken wat je met spinazie maakt. In ieder geval: bij mij is het een kleurrijke salade geworden met feta, pijnboompitjes en olijven. Wat kan ik zeggen? Stengels aanstoven in olijfolie, proef om de smaak te leren kennen en kruiden naar eigen goeddunken, dan wat laten afkoelen en de andere ingrediënten voor de salade erbij mengen – de pijnboompitjes wel roosteren – beetje dressing op basis van witte balsamico en tuck in.

Had ik al gezegd dat ik tijdens het studeren vaak aan eten denk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s