glittertattoo

Een dode pinguïn op de E17 tussen kilometerpaal 90 en 92?

Een reactie plaatsen
alleen een verhaal, reizen

Aah, de geneugtes van Belgische files. Arrogante motorrijders in strak pak die sierlijk voorbijzoeffen terwijl jij staat te tappen op je stuur en radioberichten hoort van het genre: “kan een andere luisteraar melden of er effectief een dode pinguïn op de E17 staat tussen kilometerpaal 90 en 92?” Er zijn andere automobilisten die nog minder tegen de verveling kunnen en nog meer hallucineren dan ik.

pinguins owaka

Nugget Point (2011 – ˚Anke)

In ieder geval zet het mijn fantasie wel aan het werk en ik moet terugdenken aan het Israëlische glittertatoo-meisje dat ik in Owaka aan de Zuid-Oostkust van Nieuw-Zeeland leerde kennen. Gedeeltelijk omdat ik het woord pinguïn hoor, waar het rondom Owaka vol van zit, maar vooral omdat ik al lang zit te broeden op een tekst over “mensen met een passie” die niet te veel naar een mislukte liefdesbrief neigt. Mijn oorspronkelijk plan om een epos neer te typen had ik namelijk al lang laten vallen. Zo ook de daarop volgende ode in ware barokstijl. Beide krijg in niet verkocht op mijn blog.

Owaka (2011 – ˚Anke)

Beste sponsors, ik weet het, ik moet dringend commercieel gaan denken. Daarom geen barok, ook geen rip-offs van Byron of Goethe. Ik zeg u, Mika uit Karmiel (Israel), met haar eigen hondenkapsalon en een onnoemelijk grote passie voor glittertattoos! Zij is het geworden. Ik heb Mika samen met haar broer in een oud ziekenhuis leren kennen, dat ondertussen opnieuw ingericht was als een youth hostel. Kamers zijn kamers en bedovertrekken met bloemenpatroon kunnen wonderen doen ten opzichte van witte muren. In de grote zalen stonden pooltafels, een tv, zetels en…de eigenaar had stepjes aangeschaft om door de gigantische hallen met geboende parketvloer te kunnen zoeffen.

De excentrieke huisbaas in kwestie liet bij aankomst ongeveer een 10 minuten op zich wachten omdat hij zijn steak aan het bakken was. Toen pas kwam de geblondeerde Brit uit Manchester, met flashy t-shirtje inclusief ketchupvlek, een gouden ketting en een kefhondje op de arm op z’n flipflops aangerend. Ik was te geparalyseerd om weg te rennen. Stand van zaken: 2 getikte Israëli’s, mijn reisgenoot, ik en een kinky eigenaar.

clams (2011 – ˚Anke)

Ik had later nog gillend kunnen weglopen en mijn tent ergens in de Nieuw-Zeelandse bossen kunnen opzetten, maar het was voor de verandering aan het drashen en buiten clams (schelpdieren) gaan rapen in de estuariums en yellow-eyed pinguïns spotten viel er buitenshuis met het wisselende weer niet veel te doen. Die yellow-eyed pinguïns komen tijdens de herfst in de late namiddag terug uit de zee aan land om hun jongen eten te geven. Tenminste als er uit het niets niet plots een Straybus aankomt: het concept van een van bejaardentourbus, maar dan voor Ibiza-jongeren. Een van de meisjes op zo’n bus had een baby pinguïn in de bosjes ontdekt en heel de groep vloog erop om foto’s te trekken met als gevolg…dat de ouderpinguïns uit schrik niet meer aan land kwamen. Mooi zo. Plaatsvervangende schaamte voor mijn medeprimaten.

pinguins 2

Die pinguïnkuikens konden nog een paar uur op hun uitgebraakte visolie van de mama en papa wachten. Wij dropen af, zwaar teleurgesteld en verdrietig. Het was wachten op de volgende dag bij zonsondergang om te zien hoe die beestjes net 1 2 3 piano spelen en elke minuut afwisselen tussen waggelen en stilstaan. Maar Mika bleef niet bij de pakken zitten. Volgens haar was er genoeg te doen: zoals glittertattoos zetten. Tot nu toe ben ik nog niemand tegengekomen die daar op grijze momenten ook spontaan aan denkt. Dat troostte haar, dus ook ons. Terwijl het buiten goot en wij onze tenten uit de grond zagen komen en langzaam voorbij zwemmen, printte Mika met volle concentratie een tattoo op onze arm. Mannelijke spierbundels kregen een Sponge Bob en ik een dolfijn. Neen, er werden geen vragen gesteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s