cassettedeck

Blog van het B-type: waarom ik dan toch maar recepten neerpen

2 reacties
alleen een verhaal, reizen

Dubbele probleemstelling

Om een succesvolle reisblog van het A-type te schrijven zit ik met twee technische problemen, die ik achteraf gezien niet meer kan rechtzetten.

Probleem 1:

ligt eraan dat momenteel alle vlot verkopende A-reisverhalen over een onnoemelijk lange tocht gaan, die liefst op een fiets en beter nog op een motorfiets werd afgelegd. Indien te voet, dan minstens over een aantal bergketens en honderden kilometers afstappen. Of als niet-gelovige een bedevaartsoord bezoeken, dat is ook indrukwekkend.

Ik kan jammer genoeg geen zware motor besturen, heb niet genoeg vlees aan mijn achterste om stijlvol in een leren broek te passen en wat die fiets betreft…in kustgebieden en laagvlaktes: graag, maar om in Nieuw-Zeeland op het Zuidereiland tussen de Alpen op twee wielen te ploeteren is en was niet aan mij besteed. Ik vond het al vermoeiend genoeg om in de gietende regen vanuit het raampje van een kuchende Honda Ascot de fietsers millimeter-gewijs de bergen op te zien kruipen. Ik beloof later nog wel eens langs de Noordzee te fietsen, op een windstille dag.

Maar de essentie van mijn eerste probleem ligt bij het feit dat ik dit grote stuk van Oceanië in een behoorlijk oncoole auto ben afgetrot. Zelfs geen oude Trabant uit het Oostblok en ook geen kleurrijk West-Volkswagenbusje. Neen, mijn auto was misschien wel even verspillend, maar het was een Jap; een zuipende Honda uit de jaren 90 van vorige eeuw. Een 2.2 cilinder en naft, voor zij die het echt willen weten, inclusief gaten in de motor, dichtgeplakt met silicone en een constante oververhitting van de motor, aangezien de koelvloeistof regelmatig met water moest worden bijgegoten.

Toen, in die vorige eeuw bedoel ik dan, was die Honda Ascot een klassebak met sportaandrijving, twee uitlaatpijpen, een zware motor, leren zetels en voor die tijd zelfs al een into-the-future cruise-control en airco. Maar dat was ondertussen allemaal kapot. Het alarmsysteem en casettedeck (yes, toch nog iets vintage!) hadden een eigen wil en leven. Tot ergernis van velen hun nachtrust.

 

Probleem 2:

Ik heb het antwoord nog niet gevonden en het licht nog niet gezien. Ik zou in de loop van mijn B-blog-posts de indruk kunnen wekken dat ik tijdens mijn reizen enkele belangrijke inzichten heb verworven. Helaas zijn die inzichten niet lumineus genoeg om ook de lezer in staat van Verlichting te brengen.

Conclusie:

Zowel probleem 1 als 2 zijn heel jammer. In die zin, dat de trouwe bloglezer er eerlijk toegegeven intellectueel geen bal aan heeft om nog verder te lezen. Tenzij hij/zij er plezier in schept om te lezen hoe ik mezelf in een meestal iets te goed daglicht stel in het belang van de blog.

In een volgende post kan ik bijvoorbeeld wat levensgezwam en algemene waarheden posten, zoals de banale stelling dat alles in het leven verandert. In het verdere verloop van de blogcarrière kan ik misschien met de trouwe bloglezer virtueel op avontuur trekken. Ik denk aan verloren lopen in woeste landschappen onder vol maanlicht of aan verblindende sterrenhemels. Of ik denk aan ribben breken op een veeboerderij, aan speedboatvaren en quasi over boord vliegen, aan zwemmen met dolfijnen, aan wegspurten van agressieve zeehonden, aan voedselvergiftigingen, aan vechten tegen de zon en aan genieten en delen van eten. Maar wie wil er nu zo iets lezen?

Dus ik kan evengoed af en toe een receptje neerpennen en het reisverhaal een andere keer schrijven, wanneer mijn achterste wel stijlvol in een motorpak past. Ofzo.

 

2 thoughts on “Blog van het B-type: waarom ik dan toch maar recepten neerpen”

  1. Jessica zegt:

    Mijn conclusie: 1. Je hebt duidelijk dezelfde smaak in auto’s als in fietsjes ;) en 2. Ik word steeds een beetje goedgezind van jou blog dus keep me happy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s